Japoniškos avietės

Sodinukai parduodami balandžio - spalio mėn., sodinukų vazonėlio kaina - 2 €

Botaninis šios rūšies pavadinimas Rubus illecebrosus. Kilmės šalis - Japonija. Tai – natūralus gamtinis augalas, o ne išvesta rūšis.

Šios uogos angliškai vadinamos „braškinėmis avietėmis“, kiti jas vadina šiaurinėmis arba šeriuotosiomis avietėmis.

Braškinės avietės yra didesnės, apvalesnės už mums įprastas. Turi šiek tiek žemuogės skonio, tačiau pati uoga nėra tokia saldi, kaip mums įprastos avietės ar braškės. Prekybos centruose jų galima rasti itin retai, ne dažnai matyti ir turguose.

Lengvai ištveria lietuviškas žiemas, prisitaiko prie šaltesnio klimato ir nėra lepios. Labai tinka papuošimams konditerijoje, šaldytos dedamos į šampaną arba valgomos tiesiog nuo krūmo.

Braškinės avietės plinta itin greitai. Neretai sodininkai šios rūšies uogų šakniastiebius apriboja statinėmis, konteineriais ar dideliais vazonais, kurie įkasami į žemę. Plėvelę aviečių šakniastiebiai įveikia ir toliau plinta po visą sodą ar daržą.

Uogos dera nuo rugpjūčio iki vėlyvo rudens ir gražiai žydi.