Shiitake - japoniški grybai

Ištisus metus parduodame ekologiškai augintus Šitake grybus.

Shiitake – iš Japonijos kilę, vieni labiausiai pasaulyje vertinamų grybų (lot. Lentinula edodes, liet. valgomasis dantenis, jap. šiitake). Tai šviesiai arba tamsiai rudos spalvos grybas, kurio kepurėlės skersmuo svyruoja tarp 3-12 cm.
Kepurėlė plokščio "skėtuko" formos, į apačią užriestais krašteliais, apačioje padengta šviesiais lakšteliais.


Kas šitake grybus daro ypatingais:
Subtilus, gardus, kiek karstelėjęs riešutus primenantis skonis.
Jie puikūs troškinti, virti, kepti keptuvėje ar ant grilio, plonai supjausčius, apkepinus arba net žalius galima dėti į salotas.
Šitake puikiai dera su žuvimi, makaronais, garuose virtais ryžiais, vištienos ir daržovių patiekalais.
Dėl savyje turimo didelio naudingųjų maistinių medžiagų kiekio šitake labai plačiai naudojamas ruošiant vegetariškus valgius.
Šitake grybai yra išskirtinis vitaminų ir mineralų šaltinis. Juose gausu B grupės vitaminų, mineralų - magnio, fosforo, seleno, kalio, vario, cinko.
Šiuose grybuose aptinkamas reikšmingas kiekis vitamino D (D2 forma).
Šitake yra bene nuodugniausiai, kliniškai ištirtas grybas, kuris naudojamas ne tik maistui bet ir medicininiais tikslais.
Pasaulinėje literatūroje teigiama, kad šie grybai mažina riziką susirgti vėžinėmis ligomis, jų vartojimas padeda sureguliuoti kraujo spaudimą, valo kraują, mažina aterosklerozę. Rytų liaudies medicinoje šitake grybus rekomenduojama vartoti kenčiantiems nuo tulžies akmenų susidarymo, turintiems cholesterolio problemų, sergantiems diabetu, mažakraujyste, skrandžio opalige.

Maistinė 100 g produkto vertė:
Energetinė vertė: 100 kJ / 24 kcal
Baltymai: 1,56 g
Angliavandeniai: 14,00 g
Riebalai: 0,22 g

Parduodame šitake grybus ir grybieną

Išsami informacija tel.: +370 679 12900